Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z kurczaka

Racuchy z kurczaka

Autor: percia1986

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 16.05.2012

Odsłon: 2165

Szybkie i łatwe w przygotowaniu i pyszne na gorąco jak i na zimno.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka, około 400-500 g
  • 2 łyżki mąki, stołowe
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu, stołowe najl. winiary
  • porzyprawy może być vegeta,pieprz
  • i reszta według uznania można dodać starty żółty ser,czosnek , nać pietruszki itp.
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta kroimy w mniejszą kostkę , do osobnej miski wsypujemy mąkę, majonez, i jajka mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie wrzucamy fileta i mieszamy.

  2. Możemy dodac któryś ze swoich ulubionych składnikow takich jak np. starty żółty ser.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy jak racuchy mogą być kształtem bardziej zbliżone do placuszków. Po zdjęciu z patelni kładziemy na ręcznik papierowy żeby nie były tłuste i smacznego:)

  4. Najlepiej smakują z ryżem lub z frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń