Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z kwaśnej śmietany

Racuchy z kwaśnej śmietany

Autor: eka88

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 429

Dodano: 08.12.2013

Odsłon: 12878

:)

Składniki

  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek cukru
  • 200 ml kwaśnej śmietany -u mnie 18%
  • 250 g mąki pszennej
  • 2-3 jabłka w zależności od wielkości
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Jabłka obrać i pokroić w np. w talarki.

    Smażyć w średnio głębokim oleju z obu stron na rumiano, uważając, aby nie przypaliły się przy brzegach. W razie potrzeby obniżyć temperaturę smażenia.

    Można podać z cynamonem lub cukrem pudrem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 grudnia 2013 zaintrygowały mnie mocno placuszki, zabieram do wypróbowania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń