Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z kwiatem bzu"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32630
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32630
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę przesiej do garnuszka. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do mąki dodaj kefir, jogurt, żółtka, proszek do pieczenia, cukier. Wymieszaj dokładnie łyżką lub zmiksuj. Białka ubij ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Kwiaty bzu zanurzaj w cieście, kładź na patelni, smaż z obu stron na złoty kolor. Placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Jadwigi Kwiek</strong>Źródło: Dobry Tydzień