Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy z sera twarogowego

Racuchy z sera twarogowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 579

Dodano:

Odsłon: 2327

Racuchy to jedne ze smaków dzieciństwa każdego z nas. Proste, smaczne, słodkie to przymiotniki, które można określić to danie. Pierwsze moje próby gotowania zaczęły się właśnie o tych placków.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy ser, mąkę i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do masy. Nagrzewamy patelnie. rozpuszczamy na niej masło. Smażymy około 1 minuty z obydwu stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem lub owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń