Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z serem

Racuchy z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2380

Dodano:

Odsłon: 13148

Z wakacji w Polsce musiałam przywieźć prawdziwy polski twaróg. Moje dzieci były przeszczęśliwe, gdy im zakomunikowałam, że na obiad będą racuszki. Proste , szybkie i przepyszne.

Składniki

  • 800g twarogu półtłustego
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • 5 dużych jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • masło do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

  2. Żółtka wymieszać z twarogiem, dodać cukier, cukier waniliowy i mąkę. Na koniec wmieszać pianę z białek.

  3. Na patelni rozpuścić masło. Nakładać łyżką porcje ciasta i lekko rozpłaszczyć. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z cukrem pudrem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń