Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z wiórkami kokosowymi

Racuchy z wiórkami kokosowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 253

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"

Składniki

  • 5-6 szklanek mąki
  • 4 jajka
  • 3-4 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • sól
  • 6 dag świeżych drożdży
  • jabłko
  • 5 łyżek wiórek kokosowych
  • olej
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Kiedy zaczyn wyrośnie, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka oraz szczyptę soli. Wyrabiaj ok. 15 min. Na koniec dodaj wiórki oraz pokrojone w kostkę, obrane jabłko. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.

  2. Rozgrzej olej. Nakładaj łyżką małe porcje ciasta i smaż z obu stron racuszki. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj posypane cukrem pudrem.

  3. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

  4. Czas: 35 min. Cena porcji: 0,50 zł

    Źródło: Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń