Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki

Racuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 133

Dodano:

Odsłon: 1309

Na udany obiad

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja rozmącić , dodać mleko , mąkę , roztarte z cukrem i mlekiem drożdże , dokładnie wymieszać . Jabłka obrać , zetrzeć na tarce , dodać do ciasta , wymieszać . Na rozgrzanym tłuszczu kłaść łyżką ciasto i smażyć po obydwu stronach na złoty kolor. Można je posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń