Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki cukiniowe

Racuszki cukiniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Racuszki cukiniowe"

Składniki

  • 2 cukinie starte na tarce o grubych oczkach
  • 2 jajka
  • 2 drobno posiekane cebulki dymki
  • 20 dag pokruszonego lub drobno pokrojonego sera feta
  • 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki suszonej mięty
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 15 dag mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 2 limonki do skropienia placków
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie placków umieść w misce i dokładnie wymieszaj widelcem.

  2. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim małe racuszki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki skrop sokiem wyciśniętym z limonki.

  3. Racuszki cukiniowe najlepiej smakują serwowane w temperaturze pokojowej.

  4. Joanna Bartoszewicz z Warszawy

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń