Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki czekoladowe ze śmietaną i borówką

Racuszki czekoladowe ze śmietaną i borówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 48

Pyszne czekoladowe racuszki podane z delikatną śmietanką i borówkami. Borówki można zastąpić innymi sezonowymi owocami.

Składniki

  • mleko 1,5 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 16 g
  • kakao 1 łyżka
  • mąka 1 szkl
  • jajko 2 szt
  • Masa śmietanowa:
  • śmietana 18% 250 ml
  • cukier waniliowy do smaku
  • Na wierzch:
  • czekolada mleczna 0,5 tabliczki
  • borówki amerykańskie do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko lekko podgrzać, dodać roztrzepane jajka i wymieszać, dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą gładką masę. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto i smażyć racuszki. Ostudzić. Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym do smaku i nakładać na racuszki. Położyć borówki oraz starą czekoladę na wierzch.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń