Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki drożdżowe

Racuszki drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 981

Dodano:

Odsłon: 14137

Puchate, tłuściutkie placuszki, smakują jak pączki. Najlepsze na gorąco z cukrem pudrem!

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciepłe mleko, mąkę, drożdże wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia, po czym ubij łopatką, dodaj sól, cukier, masło i jajka. Zostaw ciasto powtórnie do wyrośnięcia.

  2. Już nie mieszając, kładź ciasto łyżką na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Obsmaż na rumiano z obu stron. Najlepsze świeżutko z patelni, z cukrem pudrem!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gold 10 listopada 2012 Przepis super , racuchy rewelacja , rodzina się nimi zajada. Nic dodać nic ująć

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika11 18 maja 2010 Te racuszki przypominają mi dzieciństwo. Zawsze smakowały. Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra6 17 maja 2010 Ja oprócz jabłek dodaje rodzynki,lub suszoną żurawinę:):):)Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 17 maja 2010 też takie robię tylko dodaje do nich jabłka pokrojone na kawałki ,są pycha

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń