Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki grysikowe

Racuszki  grysikowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4325

Dodano:

Odsłon: 60807

coś słodkiego dla dzieci na podwieczorek albo śniadanko

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kasze rozmieszać w pół szklanki mleka a pozostałe mleko zagotować dodając masło ,cukier i sól.Na gotujące mleko wlać rozrobioną kaszkę i ugotować gęsty kleik odstawić do wystygnięcia.Do wystudzonego grysiku dodajemy żółtka,mąkę i miksujemy nastepnie dodać piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką.Smażyć na małej ilości oeju małe placuszki z jednej łyżki ciasta gryikowego.Podawać z konfiurą i jogurtem .Życzę smacznego. ps.racuszki są delikatne więc trzeba je przewracać podczas smażenia łopatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olunia_lol2 06 października 2012 ciekawy przepis :) wypróbuje go z moim dżem rabarbarowym :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_mm 16 stycznia 2011 Fajne dla dzieci niejadków.Do ulubionych !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dalijka 20 października 2010 takich jeszcze nie jadłam ale wypróbuje napewno przy najbliższej okazji;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kasius23 19 października 2010 Myślę, że bardzo fajny przepis, będę je robić dziś na podwieczorek małej. Ciekawe czy zasmakują :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń