Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki pomidorowe"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 92
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Pomidory umyj, osusz, pokrój na grube plastry. Posyp z obydwu stron niewielką ilością soli i pieprzu, odstaw na 15 minut. Osusz na papierowym ręczniku.
Mąkę przesiej do miski, dodaj żółtka, wymieszaj. Pół szklanki wody wymieszaj z mlekiem. Wlej cienkim strumieniem do masy żółtkowej, wyrób, a najlepiej zmiksuj. Natkę umyj, osusz, posiekaj, dodaj do ciasta.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, oprósz solą i piep rzem, delikatnie wymieszaj.
Masło stop na patelni. Pomidory namocz w cieście. Ułóż na patelni, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie