Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki ryżowe

Racuszki ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14389

Dodano:

Odsłon: 1431

Pyszne śniadanie dla dzieci.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryż ugotować w dwóch szklankach wody i ostudzić. Do mąki wsypać proszek do pieczenia, wbić jajka, wlać śmietanę, posolić do smaku i wymieszać z ryżem. Kłaść łyżką ciasto ryżowe na głęboki rozgrzany tłuszcz, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto. Usmażone racuszki układać na ręczniku papierowym do odsączenia, posypać cukrem pudrem wymieszanym z mielonym cynamonem i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń