Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z bananami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Składniki
Do miski robota przesiewam mąkę, dodaję cukier, sól, jajka, cukier waniliowy, rozpuszczone letnie masło, letnie mleko i drożdże. Końcówką w kształcie haka zagniatam ciasto.
Powinno ono mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odkładam w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość, wrzucam do niego dwa banany pokrojone w półplasterki, mieszam.
Łyżką nakładam ciasto na rozgrzany na patelni olej. Placuszki smażę na złoty kolor z obydwu stron. Podaję na ciepło, oprószone cukrem pudrem, udekorowane pokrojonym trzecim bananem.Źródło: Rewia