Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 995

Smaczny i pyszny sposób na obiad.

Składniki

  • 300 ml mleka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • Cukier wanilinowy
  • 3 dag drożdży
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 jabłka
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do miski, dodać mleko, jajko, cukier wanilinowy i szczyptę soli. W małej miseczce rozpuścić drożdże w cukrze i dodać do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszać aż ciasto będzie jednolite.

  2. Przygotowane ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.

  3. Do wyrośniętego ciasta dodać obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką wcześniej przygotowane ciasto. Placuszki smażyć z obu stron. Usmażone placuszki można podawać z cukrem pudrem, konfiturą lub dżemem.




    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń