Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Racuszki z jabłkami"

Składniki

  • 200 ml mleka z 50 ml wody
  • 300 g mąki
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • łyżka rozpuszczonego masła
  • 1,5 łyżeczki proszku do piecz
  • cynamon
  • 2 jabłka + jedno do dekoracji
  • szczypta soli
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mleko i masło. Dodaj mąkę, sól, szczyptę cynamonu i proszek do piecz., zmiksuj. Dodaj obrane, starte jabłka, wymieszaj.

  2. Na rozgrzanym oleju (lub bez, na teflonowej patelni) usmaż placuszki na złoto. Podaj z pokrojonym, duszonym jabłkiem.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń