Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki z łososiem

Racuszki z łososiem

Autor: ordynus

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano: 13.03.2011

Odsłon: 757

Coś zmysłowego i bardzo delikatnego w smaku.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mleko roztrzep widelcem z proszkiem do pieczenia i jajkiem.Stopniowo dodawaj mąkę,aż ciasto uzyska konsystencję gęstego kremu.Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.W głębokiej patelni rozgrzej olej.Nakładaj łyżką porcje ciasta.Racuszki usmaż na złoty kolor z obu stron.Na każdy placek połóż rulonik zrobiony z wędzonego łososia,udekoruj cząstką cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń