Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na racuszki z dodatkiem mąki kokosowej i żurawiny. Smakują obłędnie. Są puszyste, lekkie, słodkie i z lekką nutą kokosa.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Składniki
Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy. Masa powinna być konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt mało kleista dodaj zwykłej mąki. Dodajemy proszek i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej racuchy. Po upieczeniu na złoty kolor odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu. Podajemy z ulubionymi owocami.