Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki z mąką kokosową

Racuszki z mąką kokosową

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 556

Dodano:

Odsłon: 481

Dzisiaj podrzucam Wam przepis na racuszki z dodatkiem mąki kokosowej i żurawiny. Smakują obłędnie. Są puszyste, lekkie, słodkie i z lekką nutą kokosa.

Składniki

  • 400 ml kefiru naturalnego
  • 2 jajka
  • maka pszenna
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125g mąki kokosowej (zmielonych wiórków kokosowych)
  • garść suszonej żurawiny
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy. Masa powinna być konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt mało kleista dodaj zwykłej mąki. Dodajemy proszek i żurawinę. Dokładnie mieszamy.

  2. Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej racuchy. Po upieczeniu na złoty kolor odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu. Podajemy z ulubionymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 24 stycznia 2018 Kokosowe i w dodatku z moją kochaną żurawiną...ale mi apetytu narobiłaś:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń