Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki z malinami

Racuszki z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 779

Dodano:

Odsłon: 5137

racuszki są świetną przekąską do kawy czy herbaty , na niedzielne popołudnie

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wsypujemy makę do miski, gotujemy mleko. W kubeczku rozrabiam drożdże z łyżeczką cukru i łyżeczką mąki, dodaje trochę ciepłego mleka , odstawiam do wyrośnięcia. Trzeba uwazac bo drożdże szybko rosną , dodajemy do mąki i wlewamy przegotowane mleko , wszystko mieszamy.Odstawiamy na krótki czas do wyrośnięcia. Następnie gdy ciasto wyrośnie , dodajemy roztrzepane jajka i szczypte soli.I znowu odsawiamy na moment do wyrośnięcia.

  2. Rozgrzewamy olej , ma go być tyle aby racuchy pływały / na głębszej patelni , garnku, / , i nakładamy łyżką zgrabne placki , smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu , wciskam w racuchy maliny i posypuję cukrem pudrem , smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń