Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki ziemniaczane z wątróbką

Racuszki ziemniaczane z wątróbką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14388

Dodano:

Odsłon: 839

Racuszki inaczej.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić. Następnie dodać jajo, mąkę i przyprawy i dobrze wyrobić ciasto. Schłodzić chwilkę w lodówce.

    Wykonanie farszu:

    Wątróbkę namoczyć w mleku, po czym wysuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać olej na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i wątróbkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do zarumienienia.

    Wykonanie racuszków:

    Formować na dłoni owalne placuszki ze zwartej i schłodzonej masy ziemniaczanej następnie faszerować wątróbką i zawijać, aby w całości była przykryta ziemniakami.

  2. Obtoczyć obficie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń