Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny obiad.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, i ugotować w osolonej wodzie. Następnie utłuc, ostudzić, utrzeć z żółtkami, śmietaną i doprawić do smaku. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Formować na dłoni racuszki, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu jeszcze gorące obłożyć paskami sera. Podawać z pikantnym ketchupem.