Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Przepis dnia 2008-07-25
Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 737

Dodano:

Odsłon: 93926

Szybkie, bez pieczenia, musi się udać i powala gości

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną, szklankę mleka i dokładnie wymieszać. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i 1 paczką wiórek kokosowych. Do gotującego dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu, aż zgęstnieje. Dodać margarynę i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Tortownicę wyłożyć krakersami a następnie zalać 1/3 kremu. Przełożyć ponownie krakersami itd. Wierzchnią warstwę kremu obficie posypać pozostałą częścią wiórek kokosowych. Pozostawić w lodówce na około 3-4 godzin

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 09 grudnia 2009 usiala myślę ,że dodając ten przepis postawiłaś na ilość nie na jakość,nic nad zwyczajnego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 09 grudnia 2009 Robiłam na niedzielę jest" pyszniutkie"bardzo smakowało domownikom i gościom również:) POZDRAWIAM

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

illinois 15 sierpnia 2009 Zrobiłam i jest naprawdę dobre. Miałam troche problem z masą, bo margaryna nie chciała mi sie dobrze połączyć ale po zastygnięciu jest super. Dzięki za przepis ;))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Garfield 13 sierpnia 2009 Margarynę wrzucam zimną w kostce do gorącej masy i mieszam na małym ogniu (nie miksuje). Tortownica 26-28 cm. Z migdałkami to nie będzie kokosowe Rafalello, ale jeśli lubisz migdałki to przecież nie ma nakazu stosowania się ściśle do przepisu. Najważniejsza jest przyjemność jedzenia. Smacznego

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

illinois 13 sierpnia 2009 a i jeszcze margarynę dodać w kostce czy rozpuścić przed dodaniem????
Myślę poza tym że na wierzch dobre będą płatki migdałowe ;)))
Jutro biorę się za ciasto tylko odp jak możesz ;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

illinois 13 sierpnia 2009 Mam takie pytanie: o jakiej średnicy ma być torownica?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 13 czerwca 2009 Już robiłam tego Rafaello, jest bardzo dobry z tym, że ja za źle dodałam złe proporcje do kremu; ale i tak dziękuję za pomoc :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

guzior 06 czerwca 2009 Ciacho pycha,bo go robiłam.Krakersów może być 1,5 paczki na średnią tortownicę.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń