Desery Przepis na:
Rafaello

Składniki
- mleko, 0,5 l.
- cukier, 0,75 szkl.
- Mąka pszenna, 2 łyżki
- mąka ziemniaczana, 2 łyżki
- żółtka, 2 szt.
- cukier waniliowy, 1 opakowanie
- Margaryna KASIA, 1 kostka
- wiórki kokosowe, 1 paczka
- krakersy, 3 paczki
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Połowe mleka rozetrzeć z mąką, żółtkiem i połową cukru.
-
Reszte mleka zagotować z cukremwaniliowym i resztą cukru i dodać rozmieszaną mąke. Ugotować wszystko na budyń.
-
Po ostygnięciu budyń wymieszać zmargaryną i 2/3 wiórków kokosowych.
-
Na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem ułozyć warstwe krakersów i posmarować masą. I przekładać do wykorzyastania tak aby ostatnią masą na wierzchu był budyń. Posypać całośc wiórkami kokosowymi.
Komentarze do przepisu (0)