Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Rafaello

Autor: gabi_mniammniam

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 544

Dodano: 26.12.2010

Odsłon: 24373

:]]]]]]]]]]]]

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodajemy cukier dalej ubijając pianę. Żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem dodajemy do ubitych białek. Wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na wyłożoną papierem foremkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.

  2. Czekoladę rozpuść w ½ szklance śmietany. Ostudzoną czekoladę dodaj następnie do pozostałej śmietany ubitej wcześniej ze śnieżką. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami, kokosem i płatkami migdałowymi. Na zakończenie dodaj adwokat.

  3. Przekrawamy biszkopta poziomo. Obie połówki nasączamy wodą wymieszaną z adwokatem. 2/3 masy wykładamy na pierwszą połówkę ciasta. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałą masą.

  4. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewela1212 27 grudnia 2010 czy czekolade rozpuscic w kapieli wodnej czy moge rozpuscic np. w mikrofali albo po prostu pogrzewajac w garnuszku? ciekawy przepis i chcialabym zrobic to ciasto w najblizszym czasie. to moje poczatki z wypiekami wiec prosze o odpowiedz. z gory dziekuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 27 grudnia 2010 Ciekawy przepis na masę. Wyobrażam sobie, jak fajnie chrupie :) Te 200 g adwokata to jest do masy a do nasączenia biszkoptu jest dodatkowy adwokat ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń