Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 765

Dodano:

Odsłon: 30373

Latwe i szybkie

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zoltka utrzec z 1/2 szklanki cukru (mikserem). Dodac maki i 1/2 szkl mleka. Reszte mleka zagotowac z pozostalym cukrem. Do gotujacego sie mleka wlac mase z jajek i gotowac az zgestnieje. Margaryne utrzec dodajac do niej po trochu zimny budyn. Na koniec do kremu dodac kokos i wodke. Na blache wylozyc warstwe herbatnikow na nie 1/3 kremu nastepnie herbatniki i znowu 1/3 kremu i znowu herbatniki i pozostaly krem. Gore ciasta posypac kokosem. Gotowe ciasto wlozyc na ok 5h do lodowki.

  2. SMACZNEGO !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiosna02041972 01 marca 2013 Jeśli ugotujemy swój budyń z żółtkami,krem będzie bardziej aksamitny i lepszy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 18 listopada 2011 Zwykły budy sprawdza się tym placku.Mam taki sam przepis ale na słonych krakersach się robi-smakuje świetnie( zależy kto co lubi), ciekawe połączenie smaków:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jomonika 30 marca 2011 Po wlaniu masy ( zoltka, cukier, maki, mleko) do gotujacego sie mleka wyjdzie budyn i po ostudzeniu dodawac go do margaryny. Zamiast tego mozna ugotowac zwykly budyn z paczki ale ja tak nie robilam jeszcze.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolina87 29 marca 2011 fajny przepis, a ten budyn to rozumie ze wczesniej trzeba ugotowac:) i to obojetne jaki smak budyniu ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń