Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Rafaello

Autor: ewa1959a

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1315

Dodano: 11.11.2012

Odsłon: 24707

..delikatne i mięciutkie jak puch....

Składniki

  • 1 l śmietany 30%,biała czekolada
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mąki w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l śmietany 30%2 białe czekolady,2 łyżki cukru pudru,2 śmietan fixy lub 2 Śnieżki,100 g wiórków kokosowych,opakowanie płatków migdałowych, 8 łyżek mleka. dodatkowo dżem brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta

  2. Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:Zimną śmietanę ubijamy dodajemy 2 łyżki cukru i dalej ubijamy,dodajemy śmietan fixy i wlewamy wcześniej rozpuszczoną w ciepłym mleku czekoladę wymieszaną z wiórkami i płatkami migdałowymi.Biszkopt przekrawamy na pół, smarujemy dżemem ,wykładamy część kremu,przykrywamy drugą częścią ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wiórkami i płatkami migdałowymi. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 19 stycznia 2013 Jest kokos jest rafaello . Robione na krakersach też się tak nazywa co za kłopot a wygląda niebiańsko wrzucę do ulubionych i na pewno spróbuję:-))) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evanion 17 listopada 2012 Mała-black to podaj, wszyscy są ciekawi Twojej kulinarnej wiedzy! Co do przepisu: uwielbiam ciasta z kremami więc na pewno się skuszę i zrobię:) Na zdjęciu wygląda pysznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala_black 13 listopada 2012 To nie jest Raffaello ,inny przepis jest na to ciasto ,!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 11 listopada 2012 pyszotka, uwielbiam bitą smietanę we wszystkich postaciach :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń