Do góry

Desery Przepis na:

rafaello

rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 43

Dodano:

Odsłon: 28902

pyszne jak kazde rafaello :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt: nagrzac piekarnik do 170'' (grzalka gora-dol). bialka ubic ze szczypta soli i cukrem aby piana byla sztywna i lsniaca. dodawac po jednym zoltku ciagle mieszajac potem po lyzce oleju i na koncu po lyzce wody caly czas mieszajac. na koniec wsypac przesiana make z proszkiem i delikatnie wymieszac drewniana lyzka. mase wylac do wylozonej papierem sniadaniowym duzej blachy i piec ok 15 min. po wyjeciu biszkoptu z piekarnika puscic go rownolegle do podlogi z wysokosci 20cm wtedy nie opadnie. upiec w ten sposob 3 biszkopty

  2. krem: zelatyne zalac goraca woda (ok1/4szkl) i odstawic do wystudzenia. czekolade z maslem roztopic w kapieli wodnej (do ganka wlac wode i postawic na ogniu tak aby byla goraca ale nie musi sie gotowac, do mniejszego garnuszka wsypac polamana czekolade, dodac maslo. garnuszek wlozyc do garnka z goraca woda tylko tak zeby nie dotykal dna i mieszac do rozpuszczenia czekolady). do goracej czekolady wlac smietane ciegle mieszajac mase mikserem zeby sie nie sciela. zostawic do przestudzenia. sniezki ubic z dobrze schlodzonym mlekiem i do ubitych dodac przestudzona czekoladowa mase i kokos. wszystko wymieszac mikserem a gdy sie polaczy wlac letnia zelatyne i szybko zmiksowac. masa przekladac placki a wierzch ozdobic starta czekolada lub kokosem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń