Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello z krakersami

Rafaello z krakersami

Autor: kaskasz83

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 366

Dodano: 26.04.2012

Odsłon: 21665

Szybkie i pyszne

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wiórka + 1 łyżka margaryny + 1 łyżka cukru - smażyć na patelni na złoty kolor. Trzeba cały czas pilnować, bo potrafią szybką się podpalić

  2. Z mleka, 1/2 szkl. cukru i obu mąk ugotować budyń - odstawić do wystudzenia

  3. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, na koniec jak ktoś lubi mozna dać kilka kropel olejku do ciasta np. rumowego i podzielić na trzy części

  4. Krakersy ułożyć 5x5 lub 4x6 na to masa - krakersy - masa - krakersy - masa - wiórki kokosowe (lekko je docisnąć ręką do masy)

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolina87 26 kwietnia 2012 niedawno skusilam sie na rafaello, wszyscy chwalili polaczenie krakersów j slodkiej masy, jednak ja naleze chyba do tej nielicznej grupy ktora woli rafaello zrobione na herbatnikach :) chociaz musze przyznac ze po dwoch dniach bylo juz calkiem niezle :) ale ogolnie fajny pomysl:) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń