Do góry

Desery Przepis na:

Raffaello

Raffaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 386 Ocena: 4521

Dodano:

Odsłon: 2455

Pyszne mega kokosowe ciasto.

Składniki

  • Biszkopt;
  • 4 jaja, 1/2 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki, płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
  • Masa;
  • 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 szklanka mąki
  • 200 g. masła, 200 g. drobnego kokosu
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Biszkopt;

    Białka miksujemy z cukrem na sztywno. Stopniowo dodajemy po jednym zółtku. Na końcu makę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.

    Pieczemy ok 20 minut w 170*

    Masa kokosowa;

    1 i 1/2 szkl. mleka mieszamy z przesianą mąką.
    Drugą część mleka gotujemy z cukrem. Na gotujące mleko z cukrem wlewamy mleko z mąką. Powstanie budyń. Garnek owijamy folią i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
    Najlepiej zrobić go poprzedniego dnia wieczorem.

    Kostkę masła miksujemy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe. Troszkę wiórek zostawiamy do dekoracji.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń