Napoje Przepis na:
Rajska pychota

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3573
Dodano: 02.01.2011
Odsłon: 11140
Składniki
- Spirytus, 1 szklanka
- mleko kokosowe, 1 puszka
- mleko skondensowane słodzone, 1 puszka
- mleko skondensowane niesłodzone, 0,5 puszki
- wiórki kokosowe, 20 dag
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
do zamykanego słoika wsypać wiorki zalać je szklanką spirytusu. Dobrze zakręcić i odstawić na 2-3 dni.
-
Po 3 dniach odsączyć spirytus.
-
do wysokiego naczynia przełożyć mleko kokosowe, mleko skondensowane słodkie i niesłodzone. Wszystko razem dobrze zmiksowac.
-
Do powstałej masy powoli wlewać spirytus ciagle miksując.
-
Gotowe malibu przelać do butelek.
-
SMACZNEGO:)
Komentarze do przepisu (0)