Do góry

Desery Przepis na:

Rajska wyspa

Rajska wyspa

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 826

Dodano:

Odsłon: 7905

szybkie , smaczne ..... Przypomina nam lato!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kisiel gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , z tym , że wodę mieszamy pół na pół z syropem z ananasów. Odstawiamy do przestudzenia. Truskawki( rozmrożone wcześniej ) mieszamy z cukrem pudrem i miksujemy ( nie na gładką masę! ). Ananasy kroimy w drobne kosteczki , dolewamy śmietanę kremówkę i miksujemy ( też nie na gładką masę - ma byc widac i czuc kawałki ananasa ). Dodajemy wiórki kokosowe i razem mieszamy. Do pucharka / salaterki wkładamy na spód mus truskawkowy ...na wierzch lekko przestudzony kisiel cytrynowo / ananasowy. Gdy chwilę postoi przykrywamy warstwą kokosowo / ananasową. Ozdabiamy wg. własnego pomysłu!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń