Do góry

Desery Przepis na:

Ratatouille po prowansalsku

Ratatouille po prowansalsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8453

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Ratatouille po prowansalsku"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki przekrój na pół, pozbaw gniazd nasiennych, po czym upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gdy przestygną, obierz je ze skóry i potnij na kawałki.

  2. Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w krążki. Zeszklij doprawione solą na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni.

  3. Cukinie i bakłażana potnij w plastry. Oprósz solą, poczekaj, aż puszczą sos i zetrzyj go ręcznikiem kuchennym. Podsmaż warzywa na oliwie.

  4. Pomidora sparz, przelej wrzątkiem i obierz ze skóry. Również potnij w plastry.

  5. Ułóż w okrągłym naczyniu żaroodpornym, tworząc kolorowego ślimaka. Całość polej gorącą oliwą wymieszaną z przyprawami i skórką otartą z cytryny.

  6. Wstaw danie do piekarnika i piecz pod pokrywą ok. 40 minut. Gotowe udekoruj świeżym tymiankiem i podawaj np. z bagietką.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń