Do góry

Dania główne Przepis na:

Ratatouille z krewetkami

Ratatouille z krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2168

Dodano:

Odsłon: 4301

Zdrowe, małokaloryczne, kolorowe, smaczne

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Cebule posiekać, a pozostałe warzywa pokroić na duże kawałki.

  2. Cebulę podsmażyć na oliwie. Kiedy zbrązowieje dodać pomidory, zmiażdżone 2 ząbki czosnku, a po kilku minutach paprykę oraz przyprawy.

  3. Chwilę dusić pod przykryciem, dodać cukinie i bakłażana. Dusić jeszcze 10 minut.

  4. Krewetki rozmrozić a następnie lekko osolić i skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać oliwę z dodatkiem masła na patelni i podsmażyć krewetki z obu stron. W między czasie dorzucić pokrojony w plasterki czosnek ( 4 ząbki) oraz posiekaną natkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń