Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Składniki
Cukinie kroimy w plastry, oprószamy solą i pozostawiamy na 15 minut, potem osuszamy je papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą w kostkę. Resztę warzyw też kroimy w duża kostkę, Na małym ogniu rozgrzewamy oliwę i delikatnie przyrumieniamy cebulę. Do tego dodajemy posiekany drobno czosnek i dużą ilość tymianku. Teraz stopniowo dodajemy do tego pokrojone warzywa pamiętając o tym, by pokrojone pomidory dodać na samym końcu, wiec najlepiej zacząć od cukinii i papryki. Całość doprawiamy solą, pieprzem tymiankiem i ziołami prowansalskimi, dusimy około 15 minut. Po tym czasie potrawa powinna przybrać mocnego ziołowego aromatu. Na koniec dodajemy masło, żeby potrawa nabrała blasku i aksamitnego smaku. Tak przygotowane danie można podawać z bagietkami, ryżem lub makaronem.