Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ravioli ze szpinakiem i ziołami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Z mąki, oliwy, całych jajek i szczypty soli zagnieć gładkie ciasto. Owiń je folią i odłóż na 30 min do lodówki. Szpinak sparz wrzątkiem na sicie. Rozmrożone liście pokrój na mniejsze kawałki, odciśnij. Dodaj połowę startego parmezanu, tymianek i posiekaną łodygę selera. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Ciasto podziel na 2 części, rozwałkuj na prostokąty. Na jednym rozłóż łyżeczką porcje farszu (w odległości 5 cm). Ciasto między porcjami farszu posmaruj wodą. Ostrożnie nałóż na wierzch drugi płat ciasta. Dociśnij mocno między porcjami farszu, a następnie radełkiem pokrój na kwadraty jednakowej wielkości. Wrzucaj ravioli na osolony wrzątek, gotuj 4-5 minut.
Sparzone pomidory obierz, posiekaj. Wymieszaj z ravioli, wiórkami masła oraz pesto. Dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą parmezanu.
czas ok. 60 min; porcja – 560 kcal, cena 5,70 złŹródło: Świat kobiety