Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowe naleśniki z biało-zielonym farszem"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7386
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 196
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7386
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 196
Składniki
SKŁADNIKI:
Wymieszaj dokładnie ciasta naleśnikowego – tak, aby miało konsystencję śmietany.
Następnie wlewaj po porcji ciasta głębszą łyżką na patelnię i smaż je na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Przygotuj farsz do naleśników: biały ser połącz z jogurtem (lub mlekiem) – z taką ilością, aby masa była gęsta, ale równocześnie lekko płynna. Następnie dodaj posiekany szczypiorek (cienki lub gruby) oraz kiełki rzeżuchy (może być w większych kawałkach).
Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Nałóż go na usmażone razowe naleśniki, zwiń i od razu podawaj.
Lubisz słodkie śniadania? Naleśniki razowe możesz podać z serkiem i miodem.Źródło: Świat kobiety