Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i aromatyczny sos przełamany świeżością gruszki z nutą orzechów włoskich.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 120
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2655
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 168
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 120
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2655
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 168
Składniki
Cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokroić i delikatnie zeszklić w rondlu na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Do rondla wlać śmietanę, wrzucić Gorgonzolę podzieloną na małe kawałki. Podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.
W międzyczasie ugotować makaron al dente (czas gotowania-wg. uznania, bądź przepisu na opakowaniu). Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, doprawić solą i kolorowym pieprzem. Wyłożyć na talerz, dodać orzechy oraz pokrojoną w plastry gruszkę, posypać całość zieloną pietruszką.