Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czasem nie mamy pomysłu na wykorzystanie ricotty, to polecam ten właśnie przepis na oryginalna babkę na bazie ricotty z dodatkiem truskawek...
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę, mleko i stopione masło, połączyć. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Umyte i osuszone owoce pokroić w plastry i powtykać w ciasto.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50-60 min. Przed podaniem ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!