Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto

Risotto

Autor: Roose2a

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 30.01.2010

Odsłon: 2663

proste i inne można zrobić w wersji wege

Składniki

  • ryż do risotto lub paraboiled, 2 torebki
  • warzywa na patelnie (z przyprawą orientalną, kiełkami i chińskimi grzybkami), 1 paczka
  • mięso mielone (ja użyłam drobiowego), 400g
  • sos sojowy, 5 łyżek
  • kostka bulionowa grzybowa, 1
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do gotującej się wody (2l) wrzuć kostkę i poczekaj, aż się rozpuści. Następnie dodaj ryż i gotuj ok.25 min.

  2. Na rozgrzanej patelni (teflonowa- najlepsza) podsmaż mięso z 3 łyżkami sosu sojowego

  3. Weź drugą patelnię i na oliwie przygotuj warzywa wg przepisu na opakowaniu. Dodaj tylko połowę saszetki z przyprawami.

  4. Gdy wszystko będzie gotowe, przełóż składniki do dużego garnka, dodaj resztę przypraw i sosu. Wymieszaj.

  5. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń