Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu... Nadaje się na codzienny obiad....
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Składniki
Ryż ugotować w wodzie z małą ilością soli (al dente), odcedzić i odłożyć. Na patelni z oliwą z oliwek usmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę, dodać kiełbasę, również pokrojoną w kosteczkę i razem smażyć do zarumienienia. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy i chwilkę jeszcze podsmażać. Całość odłożyć na bok i w naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwy: kiełbaska smażona, następnie ryż i na ryż paseczki żółtego sera, po czym powtarzamy kolejność, tak aby na końcu zawsze był żółty ser. Całość wkładamy do piekarnika na 10 min przy temp. 200 '''' C i gotowe... Życzę smacznego...!!!!