Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i zupy dyniowej zostało, otwieram lodówkę a tam polędwiczki drobiowe mówią " weź mnie" :). Do tego ryż ok 30 min wolnego czasu i przepyszna kolacja gotowa.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Polędwiczki drobiowe pokroić w paski ok 0,5cm. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć polędwiczki. Dodać ok dwóch łyżek sosu sojowego. Dokładnie zamieszać. Wsypać ryż i podsmażać razem ok 1 minuty. Wlać dwie łyżki bulionu dyniowego. Mieszać żeby się nie przypaliło do redukcji płynu. Stopniowo wlewać wywar cały czas mieszając aż ryż wchłonie płyn i będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec wlać serek wiejski. Dokładnie wymieszać i gotowe. SMACZNEGO!!!!