Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie robiłam tej wspaniałej włoskiej potrawy. W końcu zdecydowałam się. Efekt widać na załączonych zdjęciach. Mojej rodzinie obiad bardzo smakował.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Składniki
Filety z kurczaka opłukać i drobno pokroić. Przełożyć do rondla z olejem. Dodać sól, pieprz, paprykę ostrą i usmażyć. Gotowe mięso przełożyć do miseczki. Na tym samym oleju podsmażyć umytą i drobno pokrojoną paprykę. Również odłożyć do miseczki. Następnie wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażyć. Dodać ryż. Chwilę mieszać. Wlać wino. Znów zamieszać. Wlać chochelkę bulionu. Przykryć rondel i czekać aż ryż wchłonie płyn. Dolać kolejną chochelkę bulionu i znów czekać na wchłonięcie ryżu. Powtarzać tą czynność aż do wyczerpania bulionu. Wtedy też dodać usmażone mięso, paprykę, zielony groszek i posiekaną natkę. Nie wolno rozgotować ryżu. Powinien być lekko twardawy. W klasycznym włoskim przepisie, po nałożeniu na talerze, posypuje się startym parmezanem. Ja tego nie zrobiłam. Starałam się ograniczyć kaloryczność. Ale oczywiście można dodać parmezan.