Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam to danie! Jest przepyszne i naprawdę polecam! Nawet największy głodomor będzie zadowolony, bo jest bardzo sycące :)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałeczki, cebulę w piórka, a kurczaka i paprykę w kostkę.
Na oliwie kolejno podsmażyć kurczaka, pieczarki, cebulę i paprykę. Przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki.
Dodać śmietankę i ugotowany ryż. Wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu jeszcze przez chwilkę, żeby śmietanka wchłonęła się troszkę w ryż.
Nałożyć na talerze i posypać natką pietruszki.
Smacznego! :)