Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z kurczakiem

Risotto z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 11614

szybko i łatwo

Składniki

  • ryż risotto, 125g
  • masło, 2łyzki
  • białe wytrawne wino, 150ml
  • file z kurczaka, 2
  • papryka zielona i czewona, po 1 szt
  • sól pieprz, łyzka
  • cebula, 1łyżka
  • bulion drobiowy, 250ml
  • pieczarki, 70dag
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuszczamy w rondelku masło i dodajemy ryż i pokrojoną w kostkę cebule.Smażymy aż do momętu gdy ryż będzie przezroczysty Dodajemy wino i redukujemyna osobnej patelni smażymy pokrojone w kostke piersi pieczarki i papryke .Dodajemy do gotującego sie ryzu-mięszamy Gdy wino odparuje wlewamy bulion gotujemy pod przykryciem aż ryż i reszta składnikow wchłonie cały bulion

  2. Ryż powinien nabrac kremowej konsystencji

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń