Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Risotto z pomidorami i szpinakiem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 72
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 72
Składniki
Przepis: Rozgrzej tłuszcz w rondlu i zeszklij na nim posiekaną cebulę. Wsyp ryż (nie płucz go wcześniej!) i smaż, aż wszystkie ziarenka oblepią się tłuszczem.
Wlej szklankę bulionu i gotuj powoli, często mieszając. Kiedy cały bulion się wchłonie, dolej następną porcję.
Cały czas mieszaj. Pod koniec wlewaj bulion malutkimi porcjami – ryż ma wchłonąć cały płyn.
Ryż będzie gotowy, gdy wydzieli kremowy sos, a ziarenka będą z wierzchu miękkie, ale w środku al dente. Wymieszaj z parmezanem.
50 minut • Porcja 560 kcal • Koszt porcji ok. zł • Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie