Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z porem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 252
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 252
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Następnie wrzuć ryż, dosyp sól oraz pieprz i po chwili smażenia dolej wino. Gdy odparuje, zalej potrawę bulionem i gotuj.
Pora pokrój w talarki, pomarańcze w kostkę. Zeszklij na drugiej patelni i wsyp odrobinę curry.
Na koniec połącz je z risotto i przy pomocy miseczek nałóż ozdobnie na talerz.
Antonina Zarakowska z WarszawyŹródło: Super TV