Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opcji tego dania jest wiele, ja proponuję moją. Można ją wzbogacić dodatkiem białego wina.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Cebulę, czosnek, łodygę selera i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy w plasterki. Szynkę kroimy w paski. W większym rondlu lub na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy cebulę, czosnek i seler. Po kilku minutach dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy kilka minut pod przykryciem. Następnie dodajemy ryż i całość chwilę smażymy, po czym stopniowo wlewamy po odrobinie bulionu (za każdym razem gdy bulion zostanie wchłonięty dolewamy go). Pod koniec dodajemy groszek i szynkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy masło, dekorujemy zieleniną. Można również posypać parmezanem. Polecam!