Do góry

Dania główne Przepis na:

Rizotto z makaronu

Rizotto z makaronu

Autor: Renika

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 15.08.2010

Odsłon: 1224

Proste szybkie do przyrządzenia,smaczne.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować do miękkości,po czym ugotowany makaron odcedzić.Cebulę drobno pokroić,zeszklić na rozgrzanym tłuszczu,kiełbasę pokroić w kostkę,dodać do cebuli.Jajka ugotować na twardo,następnie ostudzić,po czym pokroić.Do smaku dodać pieprz,sól.

  2. Do żaroodpornej miski,lub innego żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem włożyć makaron,oraz pozostałe składniki,po czym wymieszać wszystko razem i lekko zapiec w rozgrzanym piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Renika 15 sierpnia 2010 Przepraszam,muszę dodac małą poprawkę,pieczarki również trzeba umyć,obrać,pokroić oraz usmażyć na tłuszczu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń