Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i lekkostrawne
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Zeszklić pokrojona cebulkę, dodać ryż do rizotta i smażyć przez chwile aż nabierze on złocistego koloru. Dodać 0.5 szklanki białego wytrawnego wina, odparować a następnie sukcesywnie dodawać bulionu ( może być z kostki rosołowej), aż ryz dojdzie i stanie sie kleisty(ok. 20min). Na patelni podsmażyć na patelni pokrojona cebulkę i 2 ząbki czosnku (przekrojone na pół)..jak się już zarumienią dodać odrobinę białego wina, odparować wrzucić owoce morza ( może być mieszanka mrożona), podsmażyć przez chwilę a następnie znowu dodać drobinę wina...odparować, dodać pomidory w puszce (ok.0.5 puszki), chwile pogotować posypać świeżym tymiankiem, świeżym rozmarynem i świeżo zmielonym pieprzem. Zmieszać z ugotowanym ryżem. Przed podaniem można posypać parmezanem