Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przygotowanie szybkie,nieskomplikowane-ok 20 minut i jemy !!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Składniki
Pokroić pierś na cienkie ( ! ) paseczki tak by były jak najdłuższe,obsypać przyprawami - pieprz,sol,zioła prowansalskie,obtoczyć w cieście takim jak naleśnikowe,smażyć na rozgrzanym tłuszczu-najlepiej olej- na złoty kolor.Ja podaje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty ale to juz dowolna kompozycja wg smaku i upodobań
Nazwałam je tak,ponieważ tak zareagowała na nie pierwsza osoba,której to podałam